Samuel Sabbah

Samuel Sabbah


Samuel Sabbah er en 13 år og er pianoelev ved Horten kulturskole. Han er fra Sandefjord og har studert piano siden han var 5 år med sin far Daniel Sabbah som er lærer ved Horten kulturskole. Under den nasjonale Midgardkonkurransen 2021 vant Samuel den gjeve Midgardprisen i konkurranse med ca 100 av landets beste unge klassiske musikkutøvere mellom 8 og 23 år. 

 
Samuel har allerede fått stor internasjonal oppmerksomhet etter å ha vunnet over 10 internasjonale piano konkurranser. Han ble intervjuet i VGTV etter at han vant den internasjonale Carmel klaver Europe konkurransen. Han har fått svært gode tilbakemeldinger fra noen av de mest kjente pianister/piano pedagoger i verden, bl.a. fra Professor Arie Vardi, etter at han nylig vant den prestisjefulle Cesar Franck internasjonale piano konkurranse.  

Samuel har vunnet 1. pris i den nasjonale Steinway-konkurransen, 1. pris den nasjonale Midgardkonkurransen, 1. pris i ungdommens musikk mesterskap og har vunnet Vestfold-prisen under Midgardkonkurransen hele 4 ganger. Han er den eneste norske pianisten som noensinne har kommet inn i finalen i den prestisjefylte Chopin-pianokonkurransen for barn i Polen (startet i 1991), han har vunnet Ånen Lund stipendet (Har blitt delt hvert år til 1-2 norske artister siden 1992), det eneste barnet i Norge som har fått tilbud om CD-innspilling med det internasjonale plateselskapet KNS Classical.


Han debuterte i Hjertnes for full sal i en alder av 8 år, spilte konsert på Bakkenteigen i alderen 7 år, vant sin første internasjonale konkurranse i alderen 10 år. Han debuterte med Mendelssohns klaver konsert i Polen sommeren 2021. Han har spilt på en rekke norske og internasjonale musikkfestivaler som Pure klassisk musikkfestival, Musikk i sentrum festivalen, UKLA festivalen, Midtåsen festivalen, Halvorsen musikk festival, Norsjø kammermusikkfestivalen, Chopin sal i Warszawa, Mozart haus i Wien, Izmir pianofestival.


1 mai 2022 fremførte han i sin helhet Griegs klaverkonsert i a-moll sammen med Tønsberg janitsjarorkester under ledelse av Ray Farr.